עוגת שוויצריה הקטנה

14.4K

זאת העוגה האהובה על בעלי
הכרנו אותה ממאפית בסקוטי ברמת גן
היה לנו נוהל קבוע כל פעם שהייתי בהריון
היינו נוסעים למאפיה בכדי לקנות את הסופגניות
המיתולוגיות שלהם שלדעתי זה הסופגניות הכי טעימות
מכל הקונדיטוריות שהכרתי
אני הייתי מחסלת לפחות שלוש ובעלי היה מזמין לא את העוגה הזאת
כמובן ששידרגתי ושיניתי אותה הוספתי לה בסיס פריך
ע”מ שיהיה קל לחתוך אותה כי במקור היא עשויה מבסיס מרנג בלבד
המתכון מורכב אבל שווה את ההשקעה
רינג 22 רינג 20(לאינסרטים)
מתכון:
סבלה שוקולד
50 גרם חמאה
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו אכותי
30 גרם אגוזי פקאן קלויים וטחונים
50 גרם קמח
מרנג פקאן:
70 גרם סוכר
2 חלבונים
20 גרם אבקת סוכר
50 גרם פקאן קלוי טחון
5 גרם קקאו אכותי
קראנץ שוקולד ופקאן סיני:
70 גרם שוקולד חלב
20 מ”ל שמן
חצי כוס אגוזי פקאן סיני קצוצים גס
50 גרם פייטה(שבבי וופל מקורמלים שניתן לקנות בחנויות מתמחות לאפיה)
מוס מסקרפונה ושוקולד לבן:
3 חלמונים
30 גרם סוכר
200 מ”ל חלב
שקית ווניל אחת
250 גרם גבינת מסקרופה
200 גרם שוקולד לבן אכותי
40 גרם מסת גלטין
(7 גרם גלטין עם 35 מ”ל מים לערבב ולהניח בצד 20 דקות)
400 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
סבלה שוקולד:
במעבד מזון לשים את כל חומרי הבצק
מעבירים את הבצק בין שתי ניירות אפיה מרדדים
לעיגול שיתאים לתחתית רינג בגודל 22
מקפיאים 10 דקות
מוציאים קורצים עיגול בעזרת הרינג ואופים
בחום 170 מעלות 15 דקות
מרנג פקאן:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ונוקשה
מוסיפים את הפקאן והקקאו ובתנועות עטיפה מערבבים היטב
שמים את המרנג ברינג 20 ואופים בחום 100 מעלות בטורבו
כשעה
לאחר מכן מורידים את הרינג וממשיכים לאפות עוד חצי שעה
קראנץ פקאן-שוקולד
ממיסים את השוקולד עם השמן
מוסיפים את הפקאן והפייטה ומערבבים היטב
מרפדים את רינג 20 בניילון נצמד
שופכים את המסה ומקפיאים שעתיים
מוס מסקרפונה שוקולד לבן:
טורפים היטב את החלמונים הסוכר והחלב
מחממים על הגז עד ל80 מעלות (ב80 מעלות החלמונים מפוסטרים)
מורידים מהגז מוסיפים את מסת הגלטין והשוקולד החלב ומערבבים היטב
אם השוקולד לא נמס להחזיר לגז לחימום קטן (לא להרתיח)
מוסיפים את גבינת המסקרפונה ולערבב היטב לתערובת חלקה
לסנן את הכל ולקרר
להקציף את השמנת מתוקה לקצף במרקם יוגורט
להוסיף לתערובת המסקרפונה ולערבב היטב
הרכבת העוגה:
לעטוף את הרינג בניילון נצמד
להניח את הסבלה
ומעל לשפוך מעט מהמוס
להניח את המרנג
לשפוך מעט מהמוס
להניח את הקראנץ
ולשפוך את המוס הנותר
להכניס למקפיא להתייצבות לילה
בהצלחה

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close