מוס אלפחורס

6.8K

עוגה קלה להכנה וקוצרת המון מחמאות גם בטעם וגם במראה
במוס השתמשתי בשוקולד בלונדי בטעם קרמל ע”מ שיתן טעם עדין מאד
שדומה לריבת חלב, לא שמתי בפנים ריבת חלב
כי מעל הקינוח אנחנו מזלפים מעט ריבת חלב אז רציתי מיזוג טעמים
עדין ולא כבד מידי.
ניתן להכין אותה בתבנית עגולה גודל 26
או בקינוחים אישיים כמו בתמונה גודל התבנית 30*20
מתכון:
פריך אלפחורס:
150 גרם חמאה רכה
80 גרם אבקת סוכר 3/4 כוס
5 חלמונים(את החלבונים תשמרו להמשך המתכון)
120 גרם קמח 3/4 כוס
180 גרם קורנפלור כוס
כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
דקואז קוקוס
5 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קוקוס
2 כפות אבקת שקדים
2 כפות אבקת סוכר
מוס אלפחורס:
620 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד בלונדי בטעם קרמל
2 כפות פודינג ווניל
רבע כוס חלב
גנאש:
חצי קופסא ריבת חלב
120 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
במיקסר עם ווגיטרה מקרימים את החמאה והסוכר
מוסיפים כל פעם חלמון עד שמתקבלת בסוף תערובת קרמית
מסננים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הקרמית
ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד
לקמח מעט את הידיים ומשטח העבודה
להוריד את הבצק למשטח העבודה לגבש אותו לגוש אחד
לחלק את הבצק לחצי
חצי לשטח בתבנית וחצי לשמור ע”מ להכין עוגיות אלפחורס בהמשך
לאפות את הבצק בחום 170 מעלות בטורבו 6 דקות
דקואז קוקוס:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
מסננים את שאר החומרים ומוסיפים לקצף בתנועות קיפול
שופכים את התערובת מעל הבצק האפוי ומחזירים לתנור לאפיה
בחום 160 מעלות בטורבו 18 דקות
מוציאים ומקררים היטב
מוס אלפחורס:
ממיסים את השוקולד
מקציפים את השמנת מתוקה מעט
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף
לקצב יציב אך לא נוקשה
שופכים מעל הדקואז ומקררים לילה
גנאש ריבת חלב:
מחממים את ריבת החלב והשמנת מתוקה מעט
מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ויציבה לזילוף
מכניסים לשק זילוף עם צנטר משונן דק
ומזלפים מלמעלה מעט ריבת חלב
מהבצק שנותר ניתן להכין עוגיות אלפחורס קטנות ולקשט

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close