שבלולי שמרים במילוי פרג ואוריאו

השבלולים האלה ממכרים כמו חטיפים ורכים
בזכות החלב והחמאה.
ניתן להמיר את האוריאו בכל עוגיה אחרת
את הפרג לקנות אך ורק טחון טרי
מתכון:
קילו קמח עשיר בגלוטן
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
גרידת לימון
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס שמן
3 ביצים
כוס חלב פושר
כוס מים
מילוי פרג ואוריאו:
400 גרם פרג טחון טרי
כוס וחצי חלב(360 מ"ל)
כף דבש
כוס וחצי סוכר
150 גרם חמאה
כוס עוגיות אוריאו טחונים דק
חלמון אחד
אופן ההכנה:
מילוי פרג אוריאו:
מתחילים בהכנת המילוי
מרתיחים את החלב,חמאה,סוכר,דבש,
מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד 5 דקות
תוך כדי ערבוב, מורידים מהגז ומוסיפים
את עוגיות האוריאו והחלמון ומערבבים היטב
מכניסים למקפיא להתייצבות וכל רבע שעה להוציא ולערבב
עד שהתערובת מתייצבת ונוחה למריחה
הכנת הבצק:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
ומתפיחים חצי שעה
מחלקים את הבצק ל6 עיגולים שווים
ונותנים מנוחה רבע שעה
לאחר רבע שעה פותחים כל עיגול למרובע ומורחים את מילוי הפרג
מגלגלים לרולדה וחותכים כל רולדה לעיגולים שווים
מניחים את העיגולים בתבנית אפיה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
(בערך 40 דקות עד שעה)
מורחים בביצה מעורבבת עם קצת סוכר
ואופים בחום 210 מעלות בטורבו 10 דקות עד 12 דקות
מוציאים את השבלולים ומורחים סירופ סוכר שעשוי
מכוס סוכר כוס וחצי מים (להרתיח 10 דקות)