שבלולים במילוי פסטו וגבינה צפתית

חטיפי שבלולים כשמם כן הם הם נחטפים הראשונים מהשולחן
מהסיבה שהפסטו בשילוב בצל מטוגן בבצק מפזר ארומה
מיוחדת של מאפה בלקני ריחני וטעים בטירוף
ל40 שבלולים
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
גביע יוגורט 150 גרם
חצי כוס שמן
חצי כוס בצל מטוגן יבש
2.5 כוסות מים
פסטו:
3 צרור בזילקום (עלים בלבד)
חצי כוס צנובר קלוי
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית משובח
כפית מלח אטלנטי

למילוי:
100 גרם חמאה מומסת
קופסא של גבינה צפתית מגורדת
ניתן להחליף לבולגרית

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק ושמים למנוחה
20 דקות.
בנתיים מכינים את הפסטו
מכניסים את עלי הבזילקום והצנוברים למעבד ומתחילים לטחון
לאחר מכן מוסיפים את כל פעם קצת שמן וטוחנים עד שמגיעים למרקם של משחה
להזהר מלהוסיף את כל הכמות לפעמים צריך פחות

לאחר שהבצק נח לחלק אותו ל4 עיגולים
לפתוח כל עיגול לריבוע
למרוח כף חמאה מומסת
למרוח פסטו(2 כפות)
לפזר מעל גבינה צפתית(מעט)
לגלגל לרולדה לחתוך לשבלולים להניח בתבנית האפיה
להתפיח עד להכפלת הנפח (בקיץ-40 דקות בחורף-שעה)
למרוח מעל מעט חמאה מומסת ולהכניס לתנור
לאפות בחום 215 מעלות בטורבו 14 דקות