קציצות ירק

את הקציצות האלה אימי הייתה מכינה לנו קבוע
בימי שישי בצהרים יחד עם השניצלים
או כל פעם שהיינו הולכים לטיול, היא הייתה
מכינה ערב לפני ובבוקר מכניסה ללחמניות
עם ירקות חתוכים.
הן כל כך טעימות אני תמיד מכינה
כמות גדולה כי הילדים אוהבים לנשנש אותם סתם כך
ואת השאר מקפיאה לשעת חרום
אם זה לטיול,או שהולכים לים או בריכה
35 קציצות גדולות
מתכון:
5 קישוא זוקיני
1 גזר גדול
1 תפו"א גדול
3 בצלים
צרור שמיר
צרור כוסברה
4 גבעולים של בצל ירוק
5 ביצים טרופות
2 כוסות
פרורי לחם פשוטים
כף מלח
כף כרכום
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לרבעים
ומכניסים למעבד מזון עם סכין להב
ומפעילים אבל שהירקות לא יהיו טחונים
אלא קצוצים דק דק
קוצצים את עשבי התיבול דק
מכניסים לתערובת את התבלינים, הביצים ופירורי לחם
מערבבים היטב ומניחים בצד רבע שעה לספיגת טעמים
אם הירקות הגירו נוזלים תוסיפו עוד חצי כוס
תחממו שמן במחבת ותטגנו כל צד 5 דקות
בתאבון

הכי טעים עם מטבוחה