קובנה

אם משהו שעוקף את האוכל של אמא
זה האוכל של סבתא
הקובנה הזאת היא מתכון של סבתי היקרה ע"ש
היא הייתה מכינה אותה על טהרת החלב
עם סמנה ובבצק היה חלב
סיר גחנון בקוטר 24
מתכון:
700 גרם קמח עשיר בגלוטן
כף וחצי שמרים
4 כפות סוכר
חצי כף מלח
כוס חלב פושר
כוס מים
סמנה
כף גרגיגרי חילבה
200 גרם חמאה
קורט מלח
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
ומתפיחים חצי שעה
מחלקים את הבצק ל6 עיגולים שווים
מכסים בניילון.
ונותנים להם מנוחה חצי שעה
בנתיים מכינים את הסמנה:
כותשים את גרגירי החילבה
וקולים אותם 5 דקןת בסיר קטן
מכניסים את החמאה וממיסים אותה
מורידים מעל את שכבת הקצף הלבן
(זהו תהליך שמזקקים אותה)
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל אותה
עד שהיא משחימה זהירות היא נשרפת בקלות
מורידים ומסננים אותה
פותחים כל עיגול לשכבה דקה אבל לא דקה מידי
כמו גחנון
שמים 3 כפות מהסמנה בעיגול שפתחנו מורחים
בידיים לכל אורך העיגול
סוגרים צד אחד ואת הצד השני ומגלגלים ומניחים בסיר
(את צורת הגילגול ניתן לראות במתכון של הגחנון יש שם סרטון)
כך עושים עם שאר העיגולים ומתפיחים לפחות שעה ורבע
או עד שמכפיל הנפח
מורחים בחלמון עם מעט חלב
(באפיה החלמון יקנה לכם צבע זהירות תוודאו
שהקובנה באמת אפויה לכן צריך לאפות אותה בין 40 דקות לשעה)
מורחים
אופים בחום 160 מעלות בטורבו כמעט שעה