פריקסה קריספי בטירוף

ע"מ שהמרקם של הפריקסה יהיה קריספי
לא שמים בבצק ביצים והרבה שמן.
חשוב בטיגון לעבוד עם מד חום ע"מ שהפריקסה יהיה מטוגן היטב
ועשוי נכון מבפנים
כמות 20 פריקסה לקילו בגודל 90 גרם
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף גלוטן(גורם לבצק להיות אלסטי ונוח לעבודה)
3 כפות סוכר
כף שטוחה של מלח
2 כפות אלכוהול(לא חייב)
חצי כוס שמן
1/2 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק לפחות 10 דקות
חותכים לחתיכות, כל חתיכה שוקלים במשקל 80 גרם
מגלגלים לצורת לחמניה(יש סרטון)
ומניחים על נייר אפיה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מחממים שמן לטמפרטורה של 165 מעלות ומטגנים את הפריקסה
חשוב שלאורך הטיגון השמן ישאר בטמפ' 165 מעלות(חובה מד חום)

מניחים את הפריקסה על ניירות אפיה ומכסים בניילון מעל