פנקייק שמנמן ואוורירי

אני אוהבת את הפנקייקים שלי שמנמנים ואוורירים
הם שמנים בזכות הקצפת הביצים בנפרד
מה שנותן נפח לתערובת.
ניתן להשתמש באיזה קמח שרוצים כוסמין,מלא,ולבן
מתכון:
5 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר ווניל
רבע כוס שמן
כוס חלב
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר ווניל
לקצף יציב ונוקשה
מוסיפים את החלמונים השמן והחלב
ובסוף מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה
מערבבים עד שהקמח נטמע היטב
מעבירים לכד.
מחממים מחבת עם מעט שמן על אש בינונית
(משמנים רק פעם אחת)
מנמיכים את הלהבה ושופכים מעט
מהתערובת למחבת סוגרים את המחבת עם מכסה
וכך אופים עד שהפנקיק מייתבש למעלה הופכים
ונותנים להם עוד חצי דקה.
*טיפ:
את הפנקייקים אופים רק עם מכסה סגור
ועל להבה נמוכה לאורך כל הטיגון.