פחזניות מושלמות

פחזניה זהו הקינוח האולטימטיבי עבורנו בערב שבת
הילדים מחכים ליום שישי רק בשביל הפחזניות
אני מכינה אותן ממש סמוך לשבת ע"מ שהמרקם הקריספי ישאר
המרקם של הפחזניה צריך להיות קריספי ואוורירי
כדי להגיע למרקם נכון צריך זמן אפיה ע"מ לייבש את הפחזניות
פחזניה שהיא רכה מושית ורטובה אינה במרקם הנכון מהסיבה
שחסר לה זמן אפיה
כמות הפחזניות בערך יוצאת 20 תלוי בגודל
מתכון:
בצק רבוך
חצי כוס חלב (100 מ"ל)
חצי כוס מים(100 מ"ל)
100 גרם חמאה
2 שקיות סוכר ווניל
קורט מלח
כוס קמח (140 גרם)
4 ביצים טרופות היטב
(יתכן שלא תצטרכו את כל הכמות)
קרם ווניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות פודינג ווניל
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
רבע כוס חלב
גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
כף דבש
אופן ההכנה:
בצק רבוך:
מרתיחים את כל הנוזלים
חלב,מים,חמאה,סוכר,מלח
כשהתערובת רתחה להוריד מהגז להוסיף בבת אחת את הקמח
ולערבב היטב עד שהקמח נטמע והבצק חלק
מעבירים שוב לגז ומערבבים כל הזמן עוד 2 דקות
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על המהירות הגבוה
ע"מ לקרר את הבצק זה לוקח 5 דקות
לאחר שהבצק קר מוסיפים כל פעם קצת מהביצים הטרופות
וממשיכים לערבב עד שנוצר לכם בצק יציב ומבריק
(הראיתי בשידור החי את התהליך)
מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן בגודל 8
ומזלפים במרווחים קצת גדולים(הפחזניה תופחת באפיה)
אופים בחום 150 מעלות בטורבו 50 דקות
(את התבנית השניה שומרים במקפיא וכשהראשונה הסתיימה
מוציאים את השניה ישר לתנור)
מוס ווניל:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג הווניל
לא להקציף מידי לקצף יציב
שופכים לשק זילוף עם צנטר משונן ודק
הופכים את הפחזניה יוצרים חור קטן בעזרת סכין
או בעזרת הצנטר מזלפים לתוך הפחזניה
גנאש שוקולד:
ממיסים את כל החומרים לתערובת חלקה
משאירים לקירור, לאחר מכן
טובלים כל פחזניה מעל

הופכים את הפחזניה וממלאים

קומפקטית וטעימה בטירוף