פאי תפוחים קרמל רך ומוס וניל

את העוגה הזאת ניתן להכין פרווה
ותמיד היא תצא מוצלחת בזכות הקרמל המתוק
בשילוב התפוחים החמצמצים
אני בחרתי לערום מלמעלה קצפת זה בעצם
חוסך לי את הכדור גלידה בצד
וגם כשמגישים את הפאי תפוחים למרכז השולחן
היא מרשימה ביופיה
רשמתי לכם את המתכון לגרסה חלבית ופרווה
אני הכנתי בתבנית 24
מתכון:
לקלתית:
200 גרם חמאה/נטורינה
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות קמח)
2 כפות אבקת שקדים
2 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
לקרמל רך:
90 גרם סוכר (כוס חד פעמי קר)
כף גדושה גלוקוזה
150 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
50 מ"ל חלב/חלב סויה (חצי כוס חד פעמי קר)
25 גרם חמאה
תפוחים:
6 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות
לערבב אותם עם כפית קנמון(לא חובה)
25 גרם חמאה
למוס וניל
300 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית
כף פודינג
חצי כוס חלב
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון
מלבד החלמונים
מעבדים לבצק פירורי
מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עד שמתגבש
בצק אחיד
מניחים את תבנית העוגה, בתבנית תנור עם נייר אפיה
את הבצק מחלקים לחצי, חצי בתבנית וחצי מניחים בתבנית תנור ע"י
ואופים אפיה מוקדמת בחום 170 מעלות בטורבו 15 דקות
מוצאים את חצי הבצק לצלחת
מוסיפים 3/4 כוס אגוזי מלך ו2 שקיות סוכר וניל
קרמל רך:
מחממים מחבת, מוסיפים את הסוכר והגלוקוזה
עד שנהפך לקרמל ענברי
(במקביל מחממים את החלב והשמנת)
לאחר מכן מוסיפים בזרם דק תוך ערבוב מתמיד
את החלב לקרמל וממשיכים לחמם בגז עד שנוצרת
תערובת חלקה
מעבירים לכלי אחר עד שהתערובת תהיה חמה אך לא רותחת
מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב בעזרת לקקן לתערובת חלקה
תפוחים:
ממיסים 25 גרם חמאה במחבת שהכנתם קרמל(אין צורך לשטוף)
מוסיפים את התפוחים עם רבע כוס מים וממשיכים
לבשל 10 דקות עד שהתפוחים רכים
הרכבה:
שמים בתחתית העוגה חלק מהקרמל
מעל חצי קרמבל שהכנו עם האגוזים
מעל לשפוך את כל התפוחים
ושוב את הקרמבל וקצת מהקרמל(תשמרו 3 כפות קרמל לזלף מעל המוס)
להכניס לתנור לאפיה נוספת
בחום 170 מעלות בטורבו 20 דקות
להוציא ולצנן היטב
מוס וניל:
להקציף את כל חומרי המוס
לערום מעל העוגה
ולזלף קרמל מעל