פאי קראנץ שוקולד לבן גבינה וקרמל מלוח

אני כל כך אוהבת להחשף לטעמים ומרקמים שונים
גם בגלל הסקרנות וגם בגלל הטעם
העוגה הזאת אומנם מתאימה לצליאקים אבל
לאכול מאפים ללא גלוטן מתאים גם לכולנו
יש בזה הרגשה קלילה ופחות כבדות
ניתן להחליף את הקרמל בריבת חלב
או גנאש שוקולד חלב
תבנית 24
מתכון:
לבצק:
175 גרם קמח תמי תופח (כוס+2.5 כפות)
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 מ"ל שמנת חמוצה
50 גרם שוקולד לבן
2 כפות קמח שקדים
למילוי:
4 ביצים
500 גרם גבינה לבנה 9%
100 מ"ל שמנת מתוקה
שקית פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
קרמל מלוח:
120 גרם סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
אופן ההכנה:
בצק:

מכניסים למעבד את השוקולד,הקמח,
שקדים,סוכר וטוחנים לאבקה
מוסיפים את החמאה והשמנת
ומעבדים בפולסים עד שמתגבש בצק
מורידים את הבצק בין שתי ניירות אפיה מרדדים
ומכניסים למקפיא 5 דקות
מוציאים ומסדרים את הבצק בתחתית התבנית
מגביהים את השולים ל3 ס"מ
אופים בחום 170 מעלות 15 דקות
מילוי:
מקציפים הכל ביחד לתערובת חלקה
שופכים לבסיס חצי אפוי
ומחזירים לאפיה בחום 135 מעלות בטורבו 50 דקות
קרמל מלוח:
ממיסים את הסוכר עד שנהפך לצבע עינברי
מחממים קלות את השמנת ומוסיפים לקרמל
מערבבים היטב מחזירים לגז ומערבבים עד שהכל נמס
כשהעוגה הצטננה שופכים בעדינות מעל
ומקררים במקרר