עוקץ הדבש

אל תתבלבלו מהשם זאת אינה עוקץ הדבורה
אלא כשמה כן היא "עוקץ הדבש"
בזכות תערובת האגוזים מעורבבים עם נטורינה,וניל,וקמח
שעוברים אפיה ומעל נשפך טופי קרמל מלוח מה שמעניק לעוגה טעם
אלוהי משובח
היא גם יפייפיה להגשה בסוף ארוחת החג
ניתן להכין מראש ולהקפיא
תבנית 24
מתכון:
4 ביצים שלמות
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס סוכר לבן
130 גרם נטורינה רכה מאד
חצי כוס דבש
חצי כוס סילאן
280 גרם קמח תופח(2 כוסות)
200 מ"ל כוס תה חזק ארל גריי (3/4 כוס)
תערובת אגוזים:
כוס אגוזי מלך חתוכים גס מאד
40 גרם נטורינה רכבה מאד
3 כפות קמח
שקית סוכר וניל
טופי קרמל מלוח:
100 גרם סוכר
כף גלוקוזה
פחות מגרם מלח אטלנטי
כף נטורינה
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלמות עם שני הסוכר
במשך 8 דקות לתערובת יציבה ותפוחה
מערבבים את כל הנוזלים ביחד
ומוסיפים לתערובת לקצף הביצים בסרוגין
עם הקמח (3 פעמים)
להזהר מערבוב יתר ע"מ לא לשבור את הקצף התפוח
שופכים לתבנית לא משומנת
ואופים בחום 155 מעלות בטורבו 50 דקות
תערובת האגוזים:
מערבבים הכל ביחד
ואופים בחום 170 מעלות 20 דקות
לערבב פעם אחת באמצע
לקרר לחלוטין
טופי קרמל מלוח:
להמיס את הסוכר והגלוקוזה עד שמקבלים צבע עינברי
מוסיפים את השמנת(לחמם קלות) כל פעם קצת
ולערבב היטב (זהירות התערובת רותחת)
מוסיפים את הנטורינה ומערבבים
מנמיכים את הלהבה להכי נמוך ומבשלים עוד 5 דקות
הרכבה:
שמים מעל העוגה את האגוזים
שופכים מעל טופי
ומגישים