עוגת שמרים קיפולים

את הרעיון לצורה של השמרים לקחתי מחברתי הדר פלדמן.
כל פעם שהייתי רואה אותה הייתי מתפעלת מהקיפולים
זאת עוגת שמרים שונה וטעימה בטירוף אל תוותרו על היוגורט הוא נותן מרקם עסיסי
היא לא נכנסת לתבנית אנגליש קייק אלא נאפית
בצורה חופשית בתבנית של התנור.
עשיתי קצת שינויים במתכון ע"מ שתהיה קצת יותר עסיסית
כי קיפולים דקים לא יתנו את אותו מרקם אוורירי בעוגת שמרים קלאסית
אבללל הטעם והמרקם שלה מנצח בעיניי.
מתכון ל4 רולדות גדולות
קילו קמח
כף גלוטן (או קמח עשיר בגלוטן)
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
150 מ"ל יוגורט
4 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים(מים שמים בהדרגה יתכן שתצטרכו פחות)
מילוי קקאו:
2 כוסות קקאו
2 כפות נס קפה
כף קינמון
4 כפות פודינג ווניל
3 כוסות סוכר(על כוס קקאו שמים כוס וחצי סוכר)
מערבבים את כל חומרי המילוי למעט החמאה מומסת)
200 גרם חמאה מומסת(לפרווה ניתן להשתמש במחמאה)
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
מורידים למשטח משומן את הבצק ועובדים עם ידיים משומנות
מחלקים את הבצק ל-8 עיגולים (כל עיגול במשקל 170 גרם)
מניחים את העיגולים למנוחה חצי שעה (לכסות אותם בשקית ניילון)
לאחר חצי שעה לוקחים 2 עיגולים פותחים כל עיגול למלבן ארוך וקצת רחב
לפתוח כמה שיותר את המלבן לשכבה דקה
מורחים בחמאה מומסת ושופכים מעל בעזרת כף את מילוי הקקאו
מגלגלים מהחלק הצר וכך עושים עם העיגול השני
מחברים את 2 הרולדות לצורת בורג ומניחים בתבנית התנור
כך עושים עם שאר העיגולים ומתפיחים שעה(במזג האויר הקר
ניתן להתפיח בתנור לא בטורבו ל50 מעלות עד שמכיל נפח)
למרוח ביצה מעל הרולדות ולאפות את הרולדות ב180 מעלות בטורבו בערך 18 דקות
כשיוצאות מהתנור ניתן למרוח סירופ סוכר שעשוי מכוס וחצי מים
וכוס סוכר להרתיח 10 דקות

כך הרולדות נראות בתבנית התנור

כך זה נראה לאחר אפיה

וכך היא נראית מבפנים
תשמעו היא טעימה בטירוףףף