עוגת קצף וקצפת

אין כמעט בית שלא מכיר את העוגה המיתולוגית
של חנה שאולוב האגדית
בילדותי את ההכנות לשבת אימי היקרה היתה פותחת
במשפט בואו נפתח את הספר של חנה שאולוב כדי להכין
עוגה לשבת כמובן שתמיד בסוף חזרנו לעוגה הזאת חח
עשיתי בה כמובן שינויים קלים
תבנית 26:
מתכון:
בצק פריך:
280 גרם קמח (2 כוסות)
כפית אבקת אפיה
4 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 חלמונים
מוס קפה:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 וחצי כפות פודינג ווניל
2 כפות נס קפה מומס ברבע כוס מים
רבע כוס חלב
מרנג:
4 חלבונים
כוס וחצי סוכר
אופן ההכנה:
בצק פריך:
להכניס למעבד מזון את כל החומרים
למעט החלמונים כשהתערובת פירורית
להוסיף חלמונים ולערבב עד שמתגבש בצק
זה קורה אחרי דקה
להוריד למשטח מקומח לרדד בין 2 ניירות אפיה
ולהקפיא רבע שעה
להוציא ולסדר בתבנית אפיה אני עליתי עם הבצק
לשוליים
לאפות בחום 170 דקות 20 דקות
מוס קפה:
להקציף את השמנת למרקם מעט סמיך
להוסיף את שאר החומרים ולהקציף לקצף יציב
אך לא נוקשה
לשפוך לתוך הקלתית האפויה
מרנג:
להקציף את החלבונים והסוכר 10 דקות
לקצף יציב ונוקשה
לקחתי את תבנית האפיה ציירתי עיגול על נייר אפיה
הפכתי את נייר האפיה ובצד השני השתקף הסרטוט
זילפתי את המרנג ואפיתי בחום 80 מעלות בטורבו
3 שעות אחכ הוצאתי את עיגול המרנג והנחתי מעל מוס הקפה
העוגה משתבחת לאחר 24 שעות במקרר