עוגת לוז דבש עם מוס דבש ונוגטין אגוזים

עוגה מרשימה ביופיה ואינה קשה כלל להכנה
את הנוגטין אפשר סתם להכין בתור עוגיות
אני באופן אישי אוהבת את אגוזי הלוז
בגלל הטעם העשיר והאגוזי שלהם
ניתן להחליף לכל אגוז אחר
תבנית 24
מתכון:
3 חלבונים
2 שקיות סוכר וניל
רבע כוס סוכר
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם לוז קלוי טחון דק
40 גרם קמח תופח
כף דבש
60 גרם חמאה מומסת
מוס דבש
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות פודינג ווניל
כף דבש
רבע כוס סוכר
נוגטין אגוזים:
20 גרם חמאה
50 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה
50 גרם אגוז לוז קלוי קצוץ גס
אופן ההכנה:
בסיס לוז דבש:
מערבבים בקערה את
אגוזי הלוז,קמח,דבש,אבקת סוכר,והחמאה המומסת
מערבבים היטב
את החלבונים מקציפים עם הסוכר והסוכר ווניל לקצף יציב ומעט נוקשה
מקפלים את שתי התערובות יחד שופכים לתבנית
ואופים בחום 160 מעלות 25 דקות
מוס דבש
מקציפים את השמנת מעט
מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים לקצף
יציב אבל רך
שופכים מעל בסיס הדבש
ומקררים
נוגטין אגוזים:
מחממים את הסוכר הגלוקוזה והחמאה
עד שהסוכר נמס(לא להזהיב את הסוכר)
שופכים את האגוזים מערבבים
ויוצקים לתבנית אפיה
אופים בחום 170 מעלות בטורבו 20 דקות
מוציאים מקררים היטב ושוברים לחתיכות