עוגת דאבל שוקולד:

זאת אחת העוגות האהובות בפסח ובהחלט מרשימה
ניתן לעשות רק עם גנאש
תבנית 24
מתכון:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
כוס אבקת שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס אבקת שוקו
3 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/3 כוס שמן
100 גרם שוקולד מגורד
תמצית נס(שעשויה נכף נס קפה וכף מים רותחים מערבבים היטב)
גנאש:
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
גלאסג:
100 מ"ל שמנת מתוקה
כף גלוקוזה(או דבש)
140 גרם סוכר(כוס)
50 גרם קקאו אכותי
7 גרם גלטין מומס ב40 מ"ל מים
(להשהות את הגלטין בתוך המים רבע שעה לספיחת נוזלים)
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
מערבבים את הקקאו,שוקו,קורנפלור,אבקת אפיה,והשקדים ביחד
מערבבים את החלמונים,תמצית קפה,השמן והשוקולד המגורד ביחד
מאחדים את התערובות ומערבבים היטב
מוסיפים בתנועות עטיפה את קצף החלבונים
שופכים לתבנית ואופים בחום 155 מעלות במשך 40 דקות
כשהעוגה קרה מורחים גנאש ומכניסים למקפיא להתייצבות
בנתיים מכינים את הגלאסג
גלאסג שוקולד:
להרתיח את כל החומרים חוץ מהגלטין לתערובת חלקה
תכבו את הגז ותוסיפו את הגלטין תערבבו את כל התערובת
בעזרת מוט בלנדר אח"כ תסננו אותה בעזרת מסננת צפופה
ותצננו לטמפרטורה של 35 מעלות.
תוציאו את העוגה תשפכו מעל את הגלאסג. (תצטרכו רק חצי מתערובת
הגלאסג את השאר תשמרו לשפוך מעל עוגת שוקולד חמה זה מחזיק במקרר הרבה זמן)