עוגת ביסקוויטים קרם שמנת ופולי קקאו

עוגת ביסקוויטים היא להיט אצלנו
בימות הקיץ, כל שבת אני נוהגת להכין
אותה בגלל השבתות הארוכות אז תמיד כייף
למצוא במקרר עוגת קלילה וקרה במקרר
את פולי הקקאו ניתן לקנות בחנויות שמתמחות לאפיה
הם נותנים טעם של שוקו משובח
תבנית 26
מתכון:
שרוול וחצי של פתי בר בטעם שוקולד
לקרם שמנת פולי קקאו
כוס פולי קקאו
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
חצי כוס חלב
3 גביעים של שמנת חמוצה 27% שומן
(גביע של 200 גרם)
כוס סוכר
3 כפות פודינג ווניל
גנאש שוקולד חלב:
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקלד חלב אכותי
כף דבש
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת המתוקה
וחצי כוס חלב לאחר מכן מוסיפים
את פולי הקקאו ומבשלים עוד 5 דקות
מצננים ומסננים(מסננת דקה)
מכניסים למקרר ל5 שעות
לאחר מכן מוציאים לקערת המיקסר ומתחילים
להקציף 3 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים
ומקציפים עד שהתערובת מתייצבת
מרפדים את תחתית התבנית שכבה אחת
של בסקויטים שופכים רבע מהקרם
וכך חוזרים עוד פעמים בפעם האחרונה
משטחים יפה את הקרם כי מעל יבוא הגנאש
גנאש:
ממיסים הכל ביחד מצננים מעט
ושופכים על העוגה בזהירות
העוגה במיטבה לאחר 24 שעות