עוגיות פרסבורגר במילוי לוז קפה

בימים קרים אילו אין דבר יותר כייפי ומחמם לפתוח את הבוקר עם עוגיה ביתית לצד הקפה
מרקם בצק הפרסבורגר הוא קראנצי
הבצק הוא שמרים פריך ואינו מצריך התפחה אלא רק מנוחה.
המילוי ההורס עשוי ממיקס אגוזי לוז ופקאן קלויים טחונים וכדי להעשיר את הטעם הוספתי נס קפה מגורען.
מתכון:
500 גרם קמח
חצי כפית שמרים
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
2 שקיות סוכר ווניל
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים
מילוי אגוזים:
200 גרם אגוזי לוז קלויים
200 גרם פקאן קלוי
100 גרם סוכר חום כהה
2 כפיות נס קפה מגורען
100 גרם סוכר
כף דבש
ביצה
אופן ההכנה:
#מילוי_אגוזים:
לטחון במעבד מזון את האגוזים והסוכר לאבקה דקה ושומנית מעט להוסיף את הדבש והביצה ולעבד לתערובת דביקה
לפרסבורגר:
ללוש את כל חומרי הבצק עד שמתגבש בצק אחיד
לחלק אותו ל4 עיגולים
לפתוח כל עיגול למרובע.
בקצה הריבוע לשים בצורת נחש ארוך את מילוי האגוזים ולגלגל
את כל הרולדות להניח במגש למנוחה במשך 40 דקות
בזמן הזה כל עשר דקות למרוח את הרולדות בחלמון טרוף
לאחר 40 דקות
לאפות בחום 170 מעלות כ30 דקות
לקרר ולחתוך את עוגיות בעזרת סכין משוננת