סופגניות מושלמות

אם תלכו לפי ההוראות המדוייקות כך יצאו לכן בדיוק הסופגניות
אל תוותרו על שימוש במד חום זה חשוב לכל מאפה שתטגנו
לאחר הלישה לא מתפיחים את הבצק ישר קורצים עיגולים ואת העיגולים מתפיחים שעה ורבע
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף גלוטן (קונים בחנויות שמתמחות לאפיה-תפקידו לגרום לבצק להיות אלסטי ונוח ולמאפים אוורירים)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
קורט מלח
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות אלכוהול(ערק..וויסקי מה שיש בבית) האלכוהול מונע ספיגה של שמן
4 ביצים
גרידת לימון
חצי כוס שמן(100 מ"ל)
2 כוסות מים- את המים לשים בהדרגה
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים ביחד במשך 10 דקות. (לאחר הלישה לא מתפיחים את הבצק הוא כבר יתפח לאחר שנקרוץ עיגולים)
לאחר מכן קורצים עיגולים בגודל 60 גרם
מניחים את העיגולים על ניירות אפיה גזורות בצורת ריבוע
ומתפיחים את העיגולים שעה ורבע.
מחממים את השמן לטמפרטורה של 160 מעלות
מרימים את הסופגניות עם נייר האפיה לטיגון(ראו סרטון)
ומטגנים כל צד 2 דקות

כל עיגול שוקלים ל60 גרם(בתמונה בטעות רשום 61)

את העיגולים מניחים על ניירות אפיה גזורים לריבוע ומעל מכסים בניילון להתפחה של שעה ורבע