סופגניות ללא גלוטן(לצליאקים)

אכן להכין סופגניות מקמח ללא גלוטן היה עבורי אתגר
מכוון שמעולם לא השתמשתי בקמחים ללא גלוטן
גיבשתי כמה מסקנות:
1. מכוון שלקמחים אלו מוסיפים סויה ע"מ להוזיל עלות 
הריח העז של הסויה ניכר בהם ולכן הוספתי גרידת לימון מ2 לימונים
וסחטתי לימון אחד(זה עזר מאד)
2.אם במתכונים שלי אני מוסיפה 3/4 סוכר בקמחים ללא גלוטן מוסיפים כוס וחצי סוכר
בכדי לא להרגיש את טעם הלוואי שלו.
3. קמחים אלו צריכים המון נוזלים מכוון שמדובר בעמילנים שסופחים אליהם את
המים לכן הבצק צריך להיות דביק ועובדים עם ידיים משומנות היטב
12 סופגניות
מתכון:
500 גרם קמח ללא גלוטן
כף וחצי שמרים
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
גרידת לימון מ-2 לימונים
מיץ סחוט טרי מלימון
רבע כוס שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק לפחות 7 דקות 
משמנים היטב את הידיים ומעבירים לקערה משומנת היטב
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות חצי שעה
(אני התפחתי בתנור מחומם ל50 מעלות לא בטורבו)
לאחר ההתפחה שוב משמנים היטב את הידיים וקורצים עיגולים 
בגודל 60 גרם כל עיגול מגלגלים בין 2 ידיים משומנות היטב
עד שנוצר עיגול חלק.
את העיגול מניחים על נייר אפיה גזור בתוך תבנית תנור
משמנים היטב את העיגולים ומניחים להתפחה בערך 50 דקות
אם מתפיחים בתוך התנור אז מספיק חצי שעה עד 40 דקות
מחממים שמן ל160 מעלות ומטגנים אותם
ניתן למלא בריבה או בכל ממרח שאוהבים

כך הבצק צריך להיות דביק

את הכדורים התפחתי בתנור מחומם ל50 מעלות לא בטורבו

שימו מלא ריבה אל תחסכו