סופגניות בריוש אפויות במילוי גנאש מוקצף וציפוי רושה

סופגניות אפויות זה בעצם לחמניה רק שהגבול בין מרקם של לחם
למרקם של עוגה הוא גדול
ולכן הכנתי את הסופגניות האלה מבצק בריוש ע"מ להגיע לרכות
ולאווריריות של הסופגניה המטוגנת וראו איזה פלא
בקרב הנסיינים אהבו אותה יותר מהמטוגנת
30 סופגניות
מתכון:
קילו קמח מלא 80% נפלאות
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
כפית שטוחה מלח
300 גרם חמאה רכה
4 ביצים
גרידה מתפוז אחד
גרידה מלימון אחד
2 שקיות סוכר ווניל
כוס וחצי מים
גנאש שוקולד מוקצף:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב
2 כפות פרלינה
או 2 כפות אבקת נוגט
250 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
ציפוי רושה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
כף דבש
חצי כוס ברס(אגוזי לוז מסוכרים)
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות (ללא החמאה)
לאחר מכן מחליפים את וו הלישה בוו גיטרה ומוסיפים כל
פעם את קוביות החמאה מרימים את מהירות המיקסר למקסימום
וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעה
מוציאים בידיים משומנות מעט את הבצק לקערה משומנת קלות
מניילנים את הקערה ומתפיחים שעה
לאחר מכן מכניסים את הבצק למקרר למשך שעתיים
מוציאים את הבצק קורצים עיגולים יפים
בגודל 60 גרם מתפיחים אותם עד להכפלת הנפח (לפחות שעה)
מחממים תנור לחום 190 מעלות בטורבו
ואופים את הסופגניות 12 דקות
מקררים היטב
גנאש מוקצף:
מרתיחים את השמנת מתוקה מוסיפים את הפרלינה
והשוקולד ומערבבים עד לתערובת חלקה
מקררים במשך שעתיים במקרר
כשהגנאש יציב ומעט נוקשה
מעבירים אותו לקערת המיקסר עם השמנת הנוספת ומקציפים
לקצף יציב
תכניסו את הקצף לשק זילוף עם צנטר
ציפוי רושה:
מרתיחים את השמנת
מוסיפים את הדבש והשוקולד המריר
מערבבים לתערובת חלקה ומוסיפים את הברס
מערבבים היטב ומקררים