סוד הספיחה

מאפה סורי הורסססססס ממולא בבשר+עגבניות..
אני הכנתי מקמח מלא 100% וחצי לבן
שמתי מעל חציל קלוי טחינה ביתית ועלי כוסברה..
שימו לב בתמונות שהבשר בהיר גם כשיוצא מהאפיה(לפעמים הייתי רואה בתמונות שהבשר יוצא שחור כתוצאה מהאפיה)
זה רך..נימוח..טעים בטירוףףףףףףףףףףףףף
אל תכינו פחות מבטיחה שכל אחד יאכל יותר מאחד
15 ספיחות
מתכון:
בצק:
500 גרם קמח מלא 100%
500 גרם קמח לחם
(ניתן להכין רק מקמח לבן)
2 כפות שמרים
כף מלח
חצי כוס סוכר
3.5 כוסות מים
לבשר טחון:
חצי כוס שמן זית
800 גרם בשר טחון
2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
קישוא זוקיני אחד מגורד
גרידת לימון
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף תבלין שווארמה
חצי כף כרכום
חצי כף פפריקה אדומה
אופן ההכנה:
בצק:
לשים הכל 10 דקות הבצק יוצא דביק וזה בסדר
מורידים למשטח מקומח
נותנים מנוחה רבע שעה
מחלקים את הבצק לכדורים
גודל כל כדור 100 גרם
בנתיים מכינים את בשר טחון:
מטגנים את הבצל עם השמן זית להזהבה קלה
מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עוד 2 דקות
מוסיפים את הבשר ומטגנים 5 דקות
מוסיפים את התבלינים והעגבניות מבשלים עוד 6 דקות.
הרכבה
פותחים כל עיגול צורה אובלית ממלאים באמצע בשר
מהדקים בקצוות
מתפיחים 40 דקות
מורחים ביצה
ניתן לפזר מעט שומשום
ולאפות בחום 220 בטורבו
עד שמשחים בערך 15 דקות