מלאווח קריספי ועסיסי בטירוף

שום דבר בעולם לא ישווה למלאווח בהכנה ביתית
הקריספיות הטעם והשומניות המדוייקת(במלאווח התעשייתי הוא שומני מאד)
ניתן להכין את המלאווח מכל סוג של קמח שתרצו
אני הכנתי מכוסמין ע"י זה הילדים אכלו ביצה קשה
עגבניה מגורדת, ירקות חתוכים והרי לכם ארוחת ערב מזינה
מתכון:
קילו קמח
כפית שטוחה של שמרים יבשים
כף מלח
3 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים (יתכן שתצטרכו עוד חצי כוס)
מים לשים בהדרגה.. הבצק צריך לצאת דביק ונוח לעבודה
200 גרם חמאה מומסת לפתיחה ומריחה
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
להוציא את הבצק למשטח משומן לכסות בניילון
ולתת לו מנוחה 20 דקות
לאחר מכן לחתוך את הבצק לעיגולים בגודל 200 גרם
להניח בתוך תבנית משומנת לניילן את התבנית ולתת מנוחה שעה(ראו תמונה)
לאחר שעה פותחים כל עיגול ליריעה גדולה ודקה מורחים על כל היריעה
מעט חמאה מומסת סוגרים מלמעלה לחצי ואת החצי מלמטה סוגרים מעל
ושוב מורחים חמאה מעט חמאה מומסת
מגלגלים נחש ארוך וסוגרים כמו שבלול
את השבלולים ניתן להקפיא עד חודשיים
מניחים את השבלולים חצי שעה מנוחה
מקמחים מעט את משטח העבודה ואת השבלול ומרדדים בעזרת מערוך
לעיגול בינוני
בנתיים מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים אותה קלות
ומניחים מעל את העיגול שפתחתנו, מכסים את המחבת במכסה
ומטגנים עד שרואים שהמלאווח מלמטה קיבל צבע יפה
הופכים את המלאווח סוגרים שוב עם מכסה
וממשיכים לטגן עד לצבע זהוב שחום וקריספי

זה הצורה של השבלול

מקמחים קלות ופותחים בעזרת מערוך עיגול בינוני

מחממים מחבת על להבה בינונית, משמנים מעט ומניחים את המלאווח בפנים

סוגרים בעזרת מכסה ומטגנים עד שמלמטה המלאווח מקבל צבע זהוב יפה

בעזרת מזלג הופכים

מכסים שוב במכסה וממשיכים לטגן עד שמלמטה מקבל צבע זהוב וקריספי

תתכוננו להתמכר