ליאלי ביירות

את המתכון הזה הכנתי בזכות אחותי ענת
היא מתקשרת "תגידי אחותי את מכירה את העוגה לילות ביירות"
אני: כן, זה כמו דייסת סולת שאמא הכינה בילדות רק שמעל
יש קצפת ופסטוקים
ענת:יהה תכיני היא נראית עוגה טובה
קמתי להתקשר לקונדיטוריות טובות
מהמגזר הדרוזי שהן חברות שלי
והתחלנו להתפלפל על המתכון
אני שיניתי אותו
הם לא ממתיקים את שכבת הסולת ולי
זה היה חסר במתכון
הם גם משתמשים במסטיקה זה לא חובה
תבנית 26/24
מתכון:
ליטר חלב
4 שקיות סוכר ווניל
2 כפות דבש
כף מי זהר
כוס סולת (200 גרם)
לקצפת:
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג ווניל
כפית תמצית ווניל
3/4 כוס חלב
מיקס פיצוחים:
100 גרם פיסטוק (קלוי)
50 גרם פקאן (קלוי)
סירופ:
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
כף מי זהר
לימון פרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
להרתיח את החלב עם הדבש והסוכר
כשזה רותח להנמיך את הגז
להוסיף את הסולת בזהירות ולערבב היטב
במשך 5 דקות בערך עד שמסמיך
לשפוך לתבנית ולקרר
קצפת
להקציף את הכל לקצף יציב אך לא נוקשה
לשפוך מעל תערובת הסולת ולקרר
סירופ סוכר:
לבשל את הכל רבע שעה
הגשה:
לקראת ההגשה
לפזר מעט מהפיצוחים הקצוצים(שומרת בקופסה במקרר)
בעזרת כף לשפוך רוטב מעל ולהגיש