כדורי ספינג' לימוניים על מצע סלט ירוק ואבוקדו

עוד מנה מיוחדת לכבוד החנוכה שהוספתי בה מוטיב בריאותי
כדורי ספינג מקמח מלא בזיגוג לימוני עם סלט עלי בייבי ואבוקדו
כל כך טעים קראנצי ואוורירי כיאה לספינג
ל30 כדורים
מתכון:
500 גרם קמח (אני הכנתי מקמח מלא)
כף וחצי שמרים
גרידה מלימון אחד
כפית מלח
2 כפות סוכר
כוס וחצי מים
זיגוג לימוני:
2 לימונים סחוטים
חצי כוס מים
3/4 כוס סוכר
סלט ירוק:
חופן עלי ביבי
4 עלי נענע גדולים
חבילת חסה
4 עלי בזילקום גדולים
10 פטריות טריות קטנות חתוכות לפרוסות דקות
10 עגבניות שרי חתוכות לחצי
אבוקדו אחד חתוך לפרוסות
אופן ההכנה:
מתחילים בזיגוג הלימוני:
מרתיחים את כל החומרים ביחד רבע שעה עד שנוצר רוטב סמיך
מניחים בצד להתקררות
סלט ירוק:
קורעים את החסה לחתיכות גדולות
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
לא לטבל את הסלט מהסיבה שכדורי הספינג
מתובלים בזיגוג הלימוני.
ספינג:
לשים את כל החומרים ביחד ומתפיחים שעה
מורידים את הנפח ושוב מתפיחים חצי שעה
מחממים סיר קטו ועמוק עם חצי בקבוק שמן
לחום 170 מעלות
קורצים בידיים כדורים מאד קטנים (הם מתנפחים בטיגון)
מוציאים ישר לזיגוג הלימוני
ומניחים את הכדורי הספינג מעל הסלט ומגישים