טרמיסו דובשניות מוס קנמון וקראנץ נוגט

שילוב הטעמים בעוגה זאת הוא מדהים ומעניין
העוגה הזאת נכנסה לאתר בזכות בעלי
הוא הכריז עליה כאחת העוגות הכי טעימות שהכנתי חח
וביקש אותה לא רק לראש השנה אלא לכל החגים
לטבילה של הדובשניות חשוב להשתמש בנס קפה אכותי
אני השתמשתי באספרסו
תבנית 23 גובה 10
מתכון:
חבילת דובשניות אכותיות
3/4 כוס אספרסו
מוס קינמון:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות פודינג וניל
כפית תמצית וניל
רבע כוס חלב
כפית קינמון
קראנץ נוגט לוז:
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד חלב
4 כפות אבקת נוגט
120 מ"ל שמנת מתוקה
כף דבש
2 כפות ברס(אגוזי לוז מסוכרים)
אופן ההכנה:
קראנץ נוגט לוז:
מתחילים בהכנת הקראנץ
זה אמור להתקרר היטב
מרתיחים את השמנת עם הדבש
שופכים את שני השוקולדים
ומערבבים היטב
מוסיפים את אבקת הנוגט מערבבים
מעבירים דרך מסננת ע"מ שלא ישארו גושים
מוסיפים 3 כפות ברס (לוז מסוכר)
משאירים להצטנן היטב
מוס קנמון:
מקציפים את כל חומרי המוס
למרקם יוגורט מעט יציב
(זה מתייצב בהמשך)
קרם נוגט:
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות מהקראנץ נוגט
כף פודינג
מעט חלב
הרכבה:
טובלים את הדובשניות באספרסו
ומסדרים בתחתית התבנית
שופכים חצי ממוס הקנמון
בעזרת כפית יוצקים מהקראנץ מעל המוס
(תשאירו 3 כפות לשכבה מעל)
שוב מסדרים שכבת דובשניות
ושופכים את שארית המוס
מעל מורחים את שכבת קרם נוגט