טורט תפוחים ולוטוס

את העוגה הזאת הכנתי במקרה ביום שישי
אמא שלי הודיעה לי בהתראה קצרה שהיא מגיעה אליי
היא כל כך אוהבת עוגות תפוחים שהייתי חייבת להכין
משהו קליל ולא מחייב לא התחשק לי להשקיע בקרמבל
העוגיות לוטוס עשו עבודה נהדרת
הן בטעם והן במרקם
ניתן להחליף לעוגיות חמאה רק רצוי לתבל מעט
עם נס קפה וקינמון, זה משתלב נהדר עם תפוחים
תבנית פלא
מתכון:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן 150 מ"ל
200 מ"ל כוס מיץ תפוז סחוט טרי
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
גרידה מתפוז ולימון
180 גרם בסקויט לוטוס טחון דק
4 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לקוביות
כפית קינמון
2 שקיות סוכר ווניל
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר
לקצף יציב ולהעביר לקערה אחרת
לערבב היטב את החלמונים,השמן,מיץ תפוז
גרידת לימון תפוז ולהוסיף את הקמח
לערבב עד שנטמע בתערובת (להזהר מערבוב יתר)
להוסיף את קצף החלבונים בתנועות קיפול
לשפוך את התערובת לתבנית
לפזר מעל חצי מפירורי הלוטוס
לערבב את התפוחים עם הקינמון וסוכר הווניל
ולפזר בתבנית ומעל לפזר את פירורי הלוטוס הנותרים
לאפות בחום 155 מעלות בטורבו במשך 60 דקות