טורט תפוזים של אמא רינה

זאת העוגה שכיכבה בילדותי כל יום שישי
אמא שלי קבוע הייתה מכינה אותה
כך היא פתחה ביום שישי בבוקר את הבישולים
עוגה בתנור זהו עכשיו אפשר להתחיל לבשל
מעולם היא לא הכינה אותה עם מרשם תמיד
כשהייתי שואלת אותה מה המתכון הייתה עונה
הכל בערך ולפי העין חחחח
לקחתי את המתכון ותרגמתי אותו לכמויות מדוייקות
היום כשהיא מגיעה אליי היא שואלת וואוו איך
היא יוצאת לך ככה רכה חח
עניתי לה הסוד הוא הדיוק אין בערך
תבנית 23 גובה 10
אפשר כל תבנית שמתאימה לעוגות טורט
מתכון:
7 ביצים מופרדות
כוס סוכר
4 שקיות סוכר ווניל
3/4 כוס שמן 150 מ"ל
כוס מיץ תפוז סחוט טרי(חובה) 200 מ"ל
2 כוסות קמח תופח שטיבל (240 גרם)
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם סוכר ווניל ורבע כוס סוכר
לקצף רך ויציב
מעבירים את החלבון המוקצף לקערה נפרדת
לתוך קערת המיקסר שמים את החלמונים ושאר הסוכר
(אין צורך לשטוף את הקערה)
ומקציפים את החלמונים לקצף מעט בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק
לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומיץ התפוז לסירוגין
ב3 פעמים לאחר מכן מוסיפים את קצף החלבונים גם
ב3 פעמים בתנועות עטיפה לתערובת החלמונים
להזהר מערבוב יתר ע"מ לא לפתח את רשת הגלוטן מה
שיגרום לעוגה לצאת חנק
שופכים לתבנית לא משומנת
ואופים בחום 155 מעלות בטורבו
למשך 50 דקות
(אם אפיתם בתבנית לא גבוהה זמן האפיה מתקצר
תכניסו קיסם ותדעו)