חיתוכיות רוזמרי

העוגה הזאת מצויינת לאירועים מכוון שיוצאים ממנה המון חתיכות מרשימות והיא טעימה אפילו שהיא פרווה.
כמובן שבמקום חמאה אפשר מרגרינה במקום שמנת מתוקה ריץ.
העוגה נאפית בתבנית של תנור העמוקה.
ע"מ שהחיתוכים יצאו יפים יש להקפיא אותה לפחות שעתיים ולחתוך בסכין עבה בתוך כוס עם מים רותחים.
תבנית תנור גדולה.
מתכון:
2 1/2 כוסות קמח(350 גרם)
שקית אבקת אפיה
1 1/2 כוסות סוכר(250 גרם)
3 חלמונים
200 גרם חמאה/או מרגרינה
11/2 כוסות אגוזים קצוצים.
(או לוז/או פקאן/מלך)
לשכבת קרם השוקולד:
200 גרם שוקולד
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן(100 מ"ל)
6 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר(כוס)
2 כפות נוגט
2 כפות נס קפה
לגנאש(אחרי האפיה)
300 גרם שוקולד מריר
כף גלוקוז או כף דבש
150 גרם שמנת מתוקה או ריץ
אופן ההכנה:
מקרימים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה מוסיפים את החלמונים ושוב מקרימים מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שהכל נהפך לבצק אחיד.
מרדדים בין 2 ניירות אפיה את הנייר שעליו מונח הבצק מעבירים לתבנית(תיראו בתמונות).
אופים בחום 170 מעלות רבע שעה.
בנתיים מכינים את קרם השוקולד.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
ממיסים את השוקולד..החמאה..השמן..נס קפה..נוגט..לתערובת חלקה..
ומצננים מעט.
לחלבונים מוסיפים את החלמונים בעדינות ואח"כ את תערובת השוקולד שהצטננה.
מעבירים את כל תערובת הקצף לבצק החצי אפוי ואופים עוד 40 דקות בחום 160 מעלות.
את חומרי הגנאש ממיסים לתערובת חלקה ושופכים מעל העוגה בזהירות אחרי שיצאה מהתנור.
את העוגה מקפיאים 33 שעות ואז חותכים יפה לקוביות קטנות.

זה הקישוט עם דפי טרנספר שקונים בחנויות שמתמחות לאפיה.

Posted by ‎יפעת רגב‎ on Saturday, March 11, 2017

מעבירים את נייר האפיה עם הבצק לתבנית התנור.

Posted by ‎יפעת רגב‎ on Saturday, March 11, 2017