חיתוכיות פריכות במילוי קפה

המתכון המקורי עם שמרים, אני לא מתחברת למרקם עם השמרים
כי אני אוהבת את העוגיות שלי פריכות ולא עם מרקם צמיגי נוקשה
לכן השמטתי את השמרים והוספתי אבקת אפיה
טוב זה לא סתם שאני מכינה כמות של עוגיות בגודל
של תבנית תנור כשהכנתי אותם מבטיחה לכם
הם נטרפו תוך שעה(החבאתי קופסא קטנה לכבוד שבת)
הן כל כך פריכות וטעימות (כך הכריזו ילדיי כשהפה שלהם מלא בעוגיות)
חחח בעיני אין עונג צרוף ומשמח לראות את ילדיי נהנים ממאפים ביתיים
תתכוננו גם אתם להתמכר
וכן תכינו בגודל תבנית תנור כי ניתן להקפיא אותם
ואתם מסודרים למקרה שאורחים מפתיעים
תבנית תנור
מתכון:
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח
5 חלמונים(את החלבונים שומרים למילוי)
2 אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים קרים
מילוי קפה
5 חלבונים
כוס וחצי סוכר
3 כפות נס קפה
כף קקאו אכותי 22%
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק בוו גיטרה עד שמתגבש בצק
(להזהר מערבוב ייתר)
לחלק את הבצק לשלוש חלקים
לרדד כל עיגול בין 2 ניירות אפיה למרוח מעל
את מילוי הקפה ולסגור שוב עם הבצק(ראו תמונות)
לאפות 35 דקות בחום 160 מעלות בטורבו
מילוי קפה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
לנפות את הקקאו והנס קפה ולהוסיף לקצף החלבונים
לערבב עוד דקה לחלק ל2 ולמרוח כל חלק מעל הבצק (ראו תמונות)

להניח את הבצק בין 2 ניירות אפיה ולרדד ריבוע שמתאים לגודל תבנית התנור

להניח את הבצק עם נייר האפיה בתבנית התנור ולסדר מסביב את הבצק

לרדד שוב את העיגול השני בין 2 ניירות אפיה להרים ביחד עם נייר האפיה להפוך ולהניח מעל הבצק בתבנית

לסדר את הבצק כך שיכסה את הבצק מלמטה

להדק היטב אך בעדינות את הבצק שידבק לתחתית

לקלף את נייר האפיה וכך לעשות עם העיגול השלישי

טעימות ופריכות בטירוף