בויוס תורכי במילוי תרד וגבינות

הבצק כל כך קריספי ומושלם כי אין ולא יהיה
כמו הכנת בורקס תורכי בבית
הוא בריא-כי זה רק שמן ללא שום שומן מוקשה
הקמח מקמח כוסמין לבן וודאי שאפשר גם מקמח לבן רגיל
והמילוי העשיר של גבינת השמנת מדהים
בכוונה המתכון בכמויות קטנות,קודם תתאמנו על כמות קטנה
ובפעם הבאה תכפילו כמויות
מתכון:
500 גרם קמח(או כוסמין לבן) עשיר בגלוטן
רבע כוס חומץ(40 מ"ל
2 כוסות מים(לשים את המים בהדרגה יתכן שתצטרכו פחות)
כפית מלח
מילוי:
500 גרם גבינת שמנת
(לא להשתמש בבולגרית או כל גבינה אחרת מגורדת הן מפרישות נוזלים באפיה
ומרטיבות את הבצק)
300 גרם עלי תרד טריים חתוכים
כפית פלפל שחור
לא לשים מלח כי גבינת השמנת מלוחה מאד
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
מחלקים אותו לעיגולים
כל עיגול בגודל 120 גרם
לוקחים קערה שטוחה או סיר סוטאז
ממלאים חצי בקבוק שמן ומניחים את העיגולים בפנים
העיגולים צריכים להיות מוצפים בשמן)
ניתן להניח על השיש למנוחה לפחות 3 שעות
והכי טוב זה להכניס לילה למקרר
חשוב לכסות את הקערה או הסיר במכסה

לאחר שהוצאתם מהמקרר לפני הפתיחה להשאיר בחוץ שעה ואז לפתוח
לאחר מנוחה:
פותחים כל עיגול על משטח משומן מעט
לפתוח כמה שאפשר לבצק דק
בצדדים להוריד את החלקים העבים
מלמעלה לקפל חלק מלבני ולמרוח עליו את הגבינת שמנת
לפזר מעל הגבינת שמנת עלי תרד טריים לסגור לרולדה
ואח"כ לשבלול.
להניח בתבנית למרוח בביצה ולפזר מעט שומשום
ולאפות בחום 250 מעלות 20 דקות