באגט צרפתי קלאסי

את הבאגט הכנתי עם מחמצת פוליש
זאת מחמצת קלילה להכנה והכמויות שלה הן 1/1
ביחס המים והקמח
את המחמצת מכינים לילה מראש
מתכון ל-3 באגטים
מתכון:
מחמצת פוליש:
150 גרם קמח (כוס+כף)
150 מ"ל מים (3/4 כוס)
כפית שטוחה של שמרים
מערבבים היטב את כל החומרים מניילנים את הקערה
ושומרים לילה בחוץ(בקיץ-במקרר)
לבאגט:
200 גרם כוסמין 70%
200 גרם קמח עשיר בגלוטן
כף שטוחה של שמרים
מחמצת הנ"ל
כף מלח
כף סוכר
כוס ורבע מים
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק ביחד חוץ מהמלח
לאחר שהתגבש לנו בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות
הבצק צריך לצאת לח קצת דביק ורך למגע
מורידים את הבצק למשטח מקומח ומתפיחים שעה
מחלקים את הבצק ל3 כדורים
פותחים כל כדור למלבן בעזרת הידיים ומגלגלים לצורת נחש
ומהדקים היטב
מניחים את הגלילים בצד 10 דקות
לוקחים שוב כל גליל ומרדדים ביד לנחש קצת ארוך בכדי שיכנס
לתבנית הבאגט
חורצים מעל הבאגט 4 חריצים אלכסוניים בעזרת סכין
ומתפיחים את הבאגטים שעה
מחממים את חום התנור ל-230 מעלות בטורבו
מורחים מים מעל הבאגטים ואופים בערך 22 דקות
עד שהבאגט שחום היטב